Les cases de cós
(Premià de Mar - Maresme)

Premià de Mar - Carrer Marina (Foto: Albert Esteves, 2007)

Premià de Mar - Carrer Nord

Premià de Mar - Carrer Nord (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Carrers diversos
Són molts els carrers de Premià de Mar on encara es manté molt poc transformada l'estructura de carrers amb les tradicionals cases de cós, un tipus de construcció molt comú al Maresme, caracteritzat per tenir unes dimensions fixes, marcades per la longitud d'una biga de fusta: uns 27 pams. Són casetes de planta i pis, amb portal d'arc escarser, finestra gran amb reixa a la planta baixa, i teulades a doble vessant, amb ràfec corregut al llarg del carrer. La major part són obra de finals del segle XVIII i la primera meitat del XIX, si bé algunes d'elles han estat restaurades modernament.