Can Puig
(Vilassar de Dalt - Maresme)

Vilassar de Dalt - Can Puig

Vilassar de Dalt - Can Puig (Foto: Albert Esteves, 2021)

Vilassar de Dalt - Can Puig (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Carrer Àngel Guimerà, 11
Can Puig, al carrer Àngel Guimerà, 11, va ser fet construir pel metge barceloní Francesc Puig Pallàs cap al 1750. Al segle XIX va passar a la família Pifarrer. És un típic exemple d'arquitectura setcentista, amb les obertures emmarcades amb pedra i els balcons amb llosana de forja i ceràmica. L’any 1955 va ser comprada per Jaume Bot i Arenas, fundador del Museu Cau del Caragol i avui dia segueix essent propietat de la família Bot.

La casa és la seu de la col·lecció malacològica del Cau del Caragol que aplega conquilles de més de 16.000 espècies de tot el món. Els baixos i el jardí de la casa -on antigament hi havia els horts amb les basses característiques del paisatge del Maresme- es poden visitar quan es fa la visita al Cau del Caragol. Del seu passat com a casa pairal on es feia vi fins principis del segle XX, a la casa es conserva una antiga premsa de fusta que il·lustrava la paraula “premsa” a l’edició impresa de la Gran Enciclopèdia Catalana.