Can Miret de les Torres
(Sant Pere de Ribes - Garraf)

Sant Pere de Ribes - Can Miret de les Torres (Foto: Toni Valls Mas, 2011)

Sant Pere de Ribes - Can Miret de les Torres (Foto: Maria Pau Carbó Rodriguez, 2010)

AutorJosep Font Gumà
Situació Les Torres
InterèsEspecial interès Interessant
Coneguda inicialment com can Font Gumà perquè va ser construïda per al germà de l'arquitecte, l'any 1898. A la seva mort va passar a la família Miret. Al 1955 la finca va ser adquirida per la família barcelonina Mas Gras, com a casa pairal.

La seva estructura està basada en la masia tradicional, amb teulada a dues aigües i portal adovellat, però tot el repertori ornamental s'inscriu dins el vessant goticista del modernisme, clarament definit en les finestres del primer pis. Un detall remarcable és el balcó circular de pedra de la cantonada, profusament esculpit. La ceràmica i el maó vist estan presents a les gelosies calades que envolten les finestres del pis superior. Entremig hi ha un rellotge de sol amb la llegenda "mon caminar és segur, la llum del cel me guia" i, al seu damunt, quatre plats de ceràmica valenciana formant una creu. Corona la teulada un penell de ferro forjat. Davant la casa hi altres cossos i elements de gran interès, com el pou o el celler.