Casa Antonio López
(Barcelona | Façana Marítima - Barcelonès)

Barcelona - Duc de Medinaceli, 8 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Duc de Medinaceli, 8, plànol

AutorJosep Oriol Mestres Esplugas
Situació Plaça del Duc de Medinaceli, 8
Edifici projectat l'any 1873 per Josep Oriol Mestres per a Antonio López, marquès de Comillas, per a qui l'arquitecte ja havia projectat altres edificis. Com es pot veure en el plànol conservat a l'AHCB, la planta baixa es va edificar amb algunes variacions respecte al projecte. En tot cas, el seu aspecte senyorial es veu emfasitzat amb la balustrada de marbre del pis principal, que contrasta amb les notables baranes de forja dels pisos superiors. Les obertures són totes d'arc escarser motllurat, incloses les de la planta baixa. Modernament va ser habilitat com a hotel.