Palau Bru
(Barcelona | Façana Marítima - Barcelonès)

Barcelona - Palau Bru (Passeig Colom, 6) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Palau Bru (Mercè, 32-34)

Barcelona - Palau Bru (Mercè, 32-34) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Pg. Colom, 6 / Mercè, 32-34
Palau renaixentista construït l'any 1552, articulat entorn d'un pati interior i amb façanes al passeig Colom i al carrer de la Mercè. Un ampli vestíbul d'arcs escarsers travessa l'edifici de banda a banda i té accés des dels dos carrers. Tant una façana com l'altra estan acabades amb pedra i encintat d'estuc. A la façana del passeig Colom destaquen els tres portals adovellats, molt més gran el central, i el grup de balcons del pis principal, amb la llosana de pedra.

A l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona hi ha una petició de llicència d'obres relativa a aquest palau de l'any 1783, on Joan de Fiveller i Rubí i Maria Antònia de Fiveller i Bru demanen obrir uns balcons i finestres i construir miradors.

L'edifici va ser restaurat el 1994 per Rafael Cáceres Zurita, i Esteve i Robert Terradas Muntañola, per ser convertit en la seu de la Sociedad General de Autores de España. En la restauració es va unificar la cornisa eliminant la part del cos de la dreta que sobresortia, a tall de torre.