Walden 7
(Sant Just Desvern - Baix Llobregat)

Sant Just Desvern - Walden 7 (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Just Desvern - Walden 7 (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorRicard Bofill Levi
Situació Crtra. Reial, 106
InterèsEspecial interès Interessant
Immens edifici del 1973-75 format per mòduls agrupables de 30 m², gairebé tots amb vista cap a l'exterior i cap a dins, distribuïts en catorze plantes, situat on hi va haver la fàbrica de ciment Sansón. El projecte parteix de l'ambició d'un grup d'intel·lectuals i tècnics d'aconseguir un model diferent d'habitatge col·lectiu -la ciutat en l'espai, al qual Bofill dona forma-, per afavorir la vida comunitària i particular dels veïns, i incidir i millorar l'entorn que l'envolta. Walden 7 és només una part del que es pretenia construir, un gran complex que no va arribar a fer-se realitat. Ja en la materialització d'aquest únic bloc hi va haver diversos problemes constructius i de finançament.

El seu interior s'ha definit com un laberint vertical, blau i groc, organitzat a partir de cinc patis que es comuniquen a tots els nivells per mitjà de circulacions horitzontals i verticals -ponts i balcons, en una combinació de rectes i semicercles-.

L'exterior rogenc recorda un castell, amb les façanes totes diferents, culminat per dues piscines al terrat.