Capella de l'Hospital de Sant Pere
(Vilassar de Dalt - Maresme)

Vilassar de Dalt - Capella de l'hospital de Sant Pere (Foto: Albert Esteves, 2007)

Vilassar de Dalt - Hospital de Sant Pere

Vilassar de Dalt - Hospital de Sant Pere (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Avinguda Santa Maria, 20
Església d'estil neogòtic construïda l'any 1928 dins el recinte de l'hospital de Sant Pere, com a panteó del marquès de Gelida. Està dedicada a Santa Maria i va fer funcions d'església parroquial de l'any 1939 al 1948.
L'hospital pren el nom de l'antic hospital de Vilassar, que tenia aquesta mateixa advocació, i que el 1936 es va traslladar a l'antiga masia coneguda com a mas Pi o Ponsiarenas. Aquesta masia havia d'acollir un asil de mariners vells, mercès a un llegat del marquès de Gelida, Joaquim Costa Jover. Però no es va arribar a fundar mai. Segons ens indica Josep Samon Forgas, el 1939 o 1940 es formalitzà un acord entre els patrons de la Fundació Hospital de Sant Pere i els patrons de la Fundació Santa Maria, pel qual, aquests darrers cedien el que havia de ser l'Asil, la Capella i la resta de la finca a la Fundació Hospital de Sant Pere, a canvi d'una
missa perpètua pel Marquès de Gelida i "sus allegados".