Can Bartomeu
(Cabrera de Mar - Maresme)

Cabrera de Mar - Can Bartomeu

Cabrera de Mar - Can Bartomeu (Foto: Albert Esteves, 2007)

Cabrera de Mar - Can Bartomeu (Foto: Enviada per Jaume Molinas Roca)

Situació Camí de Can Segarra
InterèsEspecial interès Interessant
La nissaga dels Bartomeu està documentada des del segle XII i, amb el pas dels segles, esdevindria una de les més importants del terme. L'edifici que ens ha pervingut pertany al segle XVII i té la típica estructura basilical. Una llinda gravada situada a terra, just a l'entrada del recinte, duu la data de 1662. Conserva, tanmateix, elements anterior, com les dues finestres conopials de tradició gòtica, de cap a la fi del segle XV. L'edifici va ser modificat i ampliat el 1779, tal com ho recorda el rellotge de sol. D'aquella època és la galeria porxada lateral. El balcó és més tardà, del segle XIX i encara més el cos lateral perpendicular a la façana, amb una torre mirador, del 1942. Adquirida per l'Ajuntament, actualment fa funcions de centre cultural i seu de diverses entitats del poble.