Cases del carrer Sant Miquel
(Barcelona | Sant Miquel del Port - L'Escullera - Barcelonès)

Barcelona - Sant Miquel, 39

Barcelona - Sant Miquel, 39 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Sant Miquel, 41-43 (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Carrer Sant Miquel, 39 i 41-43
A tots dos costats de l'església de Sant Miquel del Port hi ha un conjunt de cases amb una composició unitària edificades a mitjan segle XVIII. Inicialment tenien només planta baixa i un sol pis, però varen ser ampliades amb un pis més cap al 1840. Fruit d'aquella reforma són també els grans plafons verticals de terracota que guarneixen els eixos de parament cecs, típics de l'arquitectura romàntica. En canvi, corresponen a l'obra original els portals d'arc escarser de la planta baixa, i les finestres i balcons del primer pis. Es pot veure la diferència en el treball de les baranes antigues i les del XIX. El conjunt ha estat restaurat modernament.