Cal Conde
(Cabrera de Mar - Maresme)

Cabrera de Mar - Cal Conde

Cabrera de Mar - Cal Conde (Foto: Albert Esteves, 2007)

Cabrera de Mar - Cal Conde (Foto: Enviada per Jaume Molinas Roca)

Situació Mossèn Cinto Verdaguer, 16
Masia documentada des de 1231 tot i que el seu origen és anterior, quan era coneguda com la "Casa de Cabrera" i hi residia Guadall de Sant Vicenç (1924), un dels fundadors de la nissaga. Ha estat coneguda amb diversos noms: al segle XVI era can Ros i al XVII can Dalmases. Sembla que fou Pau Dalmases i Ros qui va reconstruir la casa, que una façana duu gravada la data de 1676. Va tornar a ser reformada i ampliada a mitjan segle XVIII. El 1924 va ser adquirida pel comte de Vilardaga, d'on prové l'actual renom.
L'edifici és un magnífic casal siscentista amb portal adovellat i obertures de llinda recta emmarcades amb grans carreus de granit.