Can Carbonell (Ca l'Avelino)
(Cabrera de Mar - Maresme)

Cabrera de Mar - Can Carbonell

Cabrera de Mar - Can Carbonell (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Camí de la Riera
Antigament era coneguda com "can Mayol de Baix" i està documentada des del segle XV. Posteriorment formaria part del les propietats de can Bartomeu. El 1950 va ser adquirida per Avel·lí Serra, que ja n'era el masover. L'edifici, probablement del segle XVII, consta de planta baixa pis i golfes, amb teulada a dues aigües. Té portal adovellat i a les cantoneres i a l'emmarcament de les obertures hi ha carreus de pedra granítica. A la tanca del que fou l'antiga cort hi ha gravada la data de 1671, mentre que a la façana de la casa hi ha la data de 1726, època en la qual es degué reformar.