Mercat
(Sant Just Desvern - Baix Llobregat)

Sant Just Desvern - Mercat. Pis superior (Espai MercArt) (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusMercat
AutorMarcel·lià Coquillat Llofriu
Situació Bonavista
Projectat per Marcel·lià Coquillat l'any 1922, va ser construït dos anys després. És un edifici de planta baixa i pis rematat per un gran frontó triangular cobert a dos vessants. En alçat es divideix en cinc crugies separades per pilastres. La planta baixa té quatre grans finestrals d'arc escarser i el pis superior presenta finestres geminades amb coronament triangular. Estèticament, juga amb la combinació cromàtica del maó vist i la pedra.

L'any 1988 es va fer una restauració integral que, de l'edifici original, només en va preservar la façana. Es va fer una segona rehabilitació, l'any 2003. L'any 2021 es va habilitar la planta superior com a espai cultural (Espai MercArt).