Cals Frares (Agell)
(Cabrera de Mar - Maresme)

Cabrera de Mar - Cals Frares

Cabrera de Mar - Cals Frares (Foto: Albert Esteves, 2007)

Cabrera de Mar - Cals Frares (Foto: Roser Ribosa, 2008)

Situació Cami de Santa Elena (Agell)
Masia del veïnat d'Agell, a tocar de la capella de Santa Elena, documentada des de l'any 1235, quan era propietat de la família Arnó. Posteriorment va ser ocupat per monjos benedictins que hi residiren fins la desamortització del segle XIX. Després va fer de masoveria de la torre Ametller i, acabada la guerra, va ser adquirida pels antics masovers, que l'han convertida en restaurant.
La masia degué ser reconstruïda durant el segle XVI o XVII. Té portal adovellat i finestres de llinda plana amb brancals i ampit de pedra granítica ben escairada. Damunt la dovella central hi ha un escut i la data 1843. A l'interior es conserven elements de gran interès històric i arquitectònic.