Casa Martí Ventosa
(Barcelona | Sant Miquel del Port - L'Escullera - Barcelonès)

Barcelona - Joan de Borbó, 22-23 (3)

Barcelona - Joan de Borbó, 22-23 (3) (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorManuel Puig Janer
Situació Passeig Joan de Borbó, 22-23
Edifici del 1935 amb façana a tres carrers. El seu estil recorda l'arquitectura parisenca, especialment per la mansarda que corona l'edifici. El més característic és, tanmateix, la forma com es resolen les cantoneres, amb uns cossos semicirculars que fan de tribunes, capçats amb cúpules, a mode de torres, ben integrats amb la resta de façanes. Al pis principal, el balcó és corregut i gira entorn de la galeria que, només en aquest pis, presenta columnes dòriques. La porta principal, flanquejada també per pilastres dòriques, és presidida per un singular relleu escultòric a base de temes mariners.