Les Ribes
(Cabrera de Mar - Maresme)

Cabrera de Mar  - Les Ribes

Cabrera de Mar - Les Ribes (Foto: família Dalmases, 2020)

Cabrera de Mar - Les Ribes (Foto: Enviada per Jaume Molinas Roca)

Situació Camí del Mig, 17
La masia, coneguda també com a can Ballescà, està documentada des del segle XVI tot i que el seu aspecte actual es deu a la reconstrucció efectuada al segle XVIII. Aquesta reconstrucció va reorientar la façana principal a la banda sud, mentre que a l'obra anterior estava situada a l'est. En la reforma s'utilitzaren elements anteriors, com les finestres de llinda plana. La façana principal té el característic coronament ondulant propi de la masia barroca. La masia ha estat -i segueix sent- propietat de la família Dalmases. Modernament ha estat habilitada com a restaurant.