Capella de Sant Cristòfol
(Cabrils - Maresme)

Cabrils - Sant Cristòfol (Foto: Josep Forns, 2009)

Cabrils - Sant Cristòfol, detall

Cabrils - Sant Cristòfol, detall (Foto: Josep Forns, 2009)

Situació Sant Crist
InterèsEspecial interès Interessant
Presidia el veïnat de Sant Crist, integrat originalment per les masies de can Amat, can Carbonell i can Vives. Està documentada des de l'any 1037, però la seva construcció és anterior, segurament del segle X. La porta actual, oberta al mur de ponent és del segle XIII. Va tornar a ser parcialment reformada als segles XVI i XVIII. És d'estil preromànic, de planta rectangular amb absis quadrat al qual s'uneix la nau mitjançant un arc triomfal ultrapassat. La volta és de canó i conserva les marques de l'encanyissat. A la façana principal hi ha una finestra geminada que té com a mainell una columna probablement aprofitada d'algun edifici d'època romana. Va ser restaurada als anys cinquanta del segle XX. En les excavacions es va trobar un hipogeu o túnel subterrani que la comunicava amb can Vives.