Antic edifici de La Vanguardia
(Barcelona | Tallers - Barcelonès)

Barcelona - Tallers, 52-64 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Tallers, 52-64 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAdolf Florensa Ferrer (reforma)
Situació Tallers, 52-64
Edifici que havia estat ocupat pel grup Godó, editor de La Vanguardia, conjuntament amb la casa annexa amb façana al carrer Pelai. En aquest edifici hi havia els tallers i tenia un aspecte força diferent de l'actual. Entre els anys quaranta i cinquanta va ser transformat en pisos de lloguer després d'una reforma integral duta a terme per Adolf Florensa.

Consta de planta baixa, entresol i quatre plantes pis. La composició de la façana dona èmfasi a l'eix vertical central i als dos més laterals, que tenen balcons a tots els pisos. Els balcons del pis principal tenen balustrada amb grans gerros ornamentals. El més destacable de la façana són els plafons amb relleus vegetals on hi ha inserits uns medallons amb les efígies de Carlos Godó i Bartolomé Godó Pié, fundadors del diari l'any 1881, una al·legoria de les Ciències i una altra de les Arts, i els bustos de Ramon Godó Lallana, fill de Carlos i continuador seu al capdavant de la propietat del diari entre 1897 i 1931, i Miquel dels Sants Oliver, que en fou director des del 1906 fins a la seva mort el 1920.