Casa Francesc Soler
(Barcelona | Tallers - Barcelonès)

Barcelona - Gravina, 10, plànol

Barcelona - Gravina, 10, plànol (Foto: Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona)

AutorUbaldo Iranzo Eiras
Situació Gravina, 10
Edifici dels anys 1896-1897. Consta de planta baixa i cinc pisos. La façana es veu flanquejada pels eixos verticals que formen les galeries laterals, tancades amb ferro i vidre, que es contraposen amb l'horitzontalitat definida pels balcons correguts. Les obertures s'emmarquen amb pilastres alineades amb les mènsules que suporten les llosanes, excepte les del pis superior, coronades amb frontons.

Si observem el projecte original, de l'arquitecte Ubald Iranzo (Barcelona, 1854 -1923), podem veure que el coronament es va alterar en el projecte final.