Carrers Notariat i Doctor Dou
(Barcelona | Els Àngels - Barcelonès)

Barcelona - Notariat, 7 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Notariat, 2

Barcelona - Notariat, 2 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Notariat / Doctor Dou
Fruit de la urbanització dels solars alliberats amb l'enderroc dels convents del Carme i d'Elisabets sorgeixen aquests dos carrers, perpendiculars al carrer d'Elisabets. La major part dels edificis s'alcen entre els anys 1875 i 1888 majoritàriament. Construïts en un estil força homogeni, consten de planta baixa i cinc pisos (amb entresol o sense) i tenen façanes elegants i sòbries, amb estuc imitant pedra a les plantes baixes i a l'emmarcament de les obertures.

Pel que fa al carrer del Notariat, la casa Lluís Gaspar (núm. 6) és obra de Narcís Aran, del 1887, la casa Jaume Jesús (núm. 9) és del mestre d'obres Francesc Barnola, del 1878, i la casa Lluís Puig Sevall (núm. 10) ho és de Joan Valeri Anglà, del 1879. Pel que fa al carrer Doctor Dou, la casa Josepa Pla (núm. 1) és de Jaume Gustà (1881), la casa Marcel·lí Lluís Oriol (núm. 4) és de Ramon Soriano (1876), la casa Ramon Mumbrú (núm. 14) és de Rafael Guastavino (1877), i les cases Joan Coll i Francesc Diví (núm. 17 i 19) són de Josep Marimon i Cot (1874-1877).