Ca n'Homs
(Dosrius - Maresme)

Dosrius - Ca n'Homs (Foto: Albert Esteves, 2007)

Dosrius - Ca n'Homs

Dosrius - Ca n'Homs

Situació Canyamars
Masia d'origen molt antic, esmentada al fogatge de 1497 i diversos documents dels segles XVI i XVII.

Està situada al carrer Major de Canyamars, amb el pati del davant tancat, i té unes dimensions notables. La façana té portal de punt rodó, adovellat, i finestres de llinda recta amb brancals i ampit de pedra granítica. Adossada a la casa hi ha una galeria porticada. Al portal de la façana nord del conjunt hi ha una llinda de pedra gravada amb l'any 1671. A la façana hi ha inscrita la data de 1949, moment en què es va reformar la casa i es van fer les pintures que decoren la façana, i el rellotge de sol.