Casa Lluís de Papiol
(Barcelona | El Carme - Barcelonès)

Barcelona - Carme, 31

Barcelona - Carme, 31 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Carme, 31 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Carme, 31
Construcció de la segona meitat del segle XVIII caracteritzada pels notables esgrafiats de la façana, d'estil Lluís XV, que descriuen diverses escenes mitològiques, entre garlandes, sanefes, gerros i d'altres elements ornamentals típics d'aquest estil.

La casa està documentada des de 1779, quan era propietat de Lluís de Papiol. L'any 1861 la casa va ser reformada per la llavors propietària, Ramona Torrents, i es va remuntar un pis més, amb projecte de Felip Ubach Corbella. L'arquitecte Adolf Florensa va fer obrir el Passatge 1800, que comunica el carrer del Carme amb la plaça de la Gardunya, entre 1953 i 1957.