Casa Pruna
(Sant Just Desvern - Baix Llobregat)

Sant Just Desvern - Casa Pere Pruna (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Just Desvern - Casa Pere Pruna (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMarcel·lià Coquillat Llofriu
Situació Marquès de Monistrol, 11
Casa unifamiliar de planta baixa i pis, obra de l'any 1911. La façana és simètrica, organitzada amb tres obertures per pis, amb la porta i el balcó a l'eix central. Les finestres del pis són balconeres, amb barana de pedra calada. Les tres obertures estan decorades amb un guardapols mixtilini, d'inspiració tardogòtica, que emmarca uns plafons esgrafiats. Al capcer, l'escut de la Mancomunitat de Catalunya. És molt notable el treball de forja de la barana del balcó. La casa va ser un encàrrec de Pere Pruna i Folch l'any 1909. Va ser restaurada el 1997.