Església parroquial de Sant Julià
(Argentona - Maresme)

Argentona - Sant Julià (Foto: Albert Esteves, 2007)

Argentona - Sant Julià, tapissos de Grau Garriga

Argentona - Sant Julià, tapissos de Grau Garriga (Foto: Josep Renalias, 2008)

AutorMiquel Canut / Perris Absolut
InterèsEspecial interès Interessant
Hi hagué una primitiva església romànica, documentada des de l'any 1060, que va ser substituïda pel temple actual, construït entre els anys 1517 i 1539 per iniciativa del rector Lluís Desplà, que posteriorment va ser ardiaca de Barcelona. És una església d'estil gòtic tardà, de tres naus capçades amb absis semicircular i un airós campanar de torre, emmerletat i amb quatre gàrgoles. De la façana en destaca la rosassa i els dos sarcòfags que flanquegen la portada, procedents de Sant Pere de Clarà. A l'interior hi ha uns interessants tapissos de l'artista Grau Garriga. L'església va ser restaurada el 1897 per Puig i Cadafalch que va reconstruir, alhora, la capella modernista del Santíssim.