Capella de Sant Sebastià (Argentona - Maresme)


Argentona - Capella de Sant Sebastià

Argentona - Capella de Sant Sebastià (Foto: Josefina Homs Calm, 2012)

Argentona - Capella de Sant Sebastià, abans de la restauració

Argentona - Capella de Sant Sebastià, abans de la restauració (Foto: Albert Esteves, 2007)

Argentona - Creu, prop de la capella de Sant Sebastià

Argentona - Creu, prop de la capella de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2007)TipusEdifici religiós
PeríodeSegle XVI-XVII
Situació Carrer Gran
La capella de St. Sebastià d’Argentona està situada al nord de la vila. Consta d’una planta rectangular allargada que acaba amb un absis. La façana presenta una finestra a cada banda d’un portal de llinda recta i una espandanya sota el petit campanar que contè una única campana (l’Elvira).

El text més antic que es coneix referent a la capella de St. Sebastià d’Argentona data de l’any 1579 (segle XVI). Durant el segle XIX i concretament entre el 27 de desembre de 1829 i el 22 de maig de 1830, la capella es va utilitzar com a parròquia ja que l’església de St. Julià va ser profanada. per vessament de sang. La memòria popular comenta que la capella també va servir de magatzem a l’exèrcit republicà en la seva retirada al final de la guerra civil espanyola (1936-1939). La darrera restauració de la capella data de mitjan segle XX i la seva estructura no sembla córrer perill. El maig de 2012 la Colla de Nats el 1955 de la vila ha realitzat l’arranjament de la seva façana.


Text: Josefina Homs Calm
Bibliografía:
Francesc Lladó,Julià Lladó,Enric Subiñà,David Parell:la capella de Sant Sebastià d’Argentona..Revista Fonts gener 2001.Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell
  • Si voleu aportar més imatges o informació d’aquest element, cliqueu aquí

Mapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de CEDIP