Casa Antoni Monasterio
(Barcelona | El Carme - Barcelonès)

Barcelona - Carme, 59 (Foto: Albert Esteves, 2007)

EstilRomanticisme
AutorOleguer Vilageriu Castells
Situació Carme, 59 / D'en Roig, 25
Edifici projectat l'any 1850 i caracteritzat pels seus originals plafons de terracota. Segons García Fortes*, aquesta ornamentació constitueix el paradigma de tot un grup d'edificis afins (Rambla, 195, Duc de Medinaceli, 7, Palma de Sant Just, 16, Jovellanos, 3, entre d'altres). La terracota està present en ambdues façanes, formant uns plafons amb garlandes i altres motius florals. Els relleus del pis principal tenen un floró central i, a dalt i a baix, la testa d'un faune barbat.

*Salvador García Fortes, La Terracota como elemento ornamental en la arquitectura de Barcelona. Universitat de Barcelona, 2001.