Casa Pagès
(Argentona - Maresme)

Argentona - Casa Pagès

Argentona - Casa Pagès (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep Font Gumà
Situació Plaça Ballot, 6
Casa d'estiueig de l'any 1903 que, segons l'Inventari General del Modernisme, de Valentí Pons (*), va ser projectada pel destacat arquitecte modernista Josep Font Gumà. La façana presenta grans llindes de maó vist i una característica tribuna ornada també amb rajoles de ceràmica.

Fou la casa d'Alfons Massip, avi de l'escriptor Josep Maria Espinàs, on estiuejava de petit. Al plafó ceràmic lateral de la Mare de Déu de Montserrat, veiem les inicials A M, que tant podrien significar "Ave Maria" com al.ludir a aquest antic propietari.

(*) Ens informa Valentí Pons que la informació sobre l'autoria ha estat extreta de "Ilustració Catalana" any I, pàg. 221.