Ca l'Ixart
(Altafulla - Tarragonès)

Altafulla - Ca l'Ixart

Altafulla - Ca l'Ixart (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Plaça del Pou
Gran casal situat a la plaça del Pou, davant l'Ajuntament, amb façana també al carrer del Forn. Té planta rectangular amb teulada a dos vessants i, en un extrem, una imponent torre mirador capçada amb un cos poligonal decorat amb esgrafiats del 1777. La casa té portals adovellats de punt rodó i les finestres, de llinda recta, emmarcades amb carreus de pedra, igual que la cantonera, molt destacada. A la façana del carrer del Forn es pot veure un angelet que duu la data de 1767.

Al cim del teulat de la torre hi ha una olla que, segons la tradició, ha d'estar omplerta de monedes per protegir la casa.