Escola Antoni Roig
(Torredembarra - Tarragonès)

Torredembarra - Escola Antoni Roig (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusEdifici escolar
AutorLluís Cervera
Situació Alt de Sant Pere, 35
El col·legi, situat a la part alta de Torredembarra, va ser promogut per l’indià Antoni Roig i Copons (1817-1885) mitjançant un llegat testamentari. El Patronat Antoni Roig es va formar després de la seva mort per complir les seves voluntats: que es desenvolupés la instrucció pública (per donar compliment a aquest desig va decidir el Patronat construir una escola i dotar-la de mestres pagats pel propi Patronat) i es dones una dot a donzelles pobres del poble quan es casessin.

L'edifici va ser projectat l'any 1890 pel mestre d'obres Lluís Cervera, cap de la secció d'obres públiques de la Diputació de Tarragona, i es va inaugurar l'any 1899. És un edifici de dues plantes, distribuït simètricament respecte d'un eix central ressaltat per un frontó, reservant una ala per als nens i l'altra per a les nenes, com era habitual a l'època. De l'interior destaca, per la seva riquesa ornamental, la sala noble, situada al cos central.