Casa de la Vila
(Mataró | Centre - Maresme)

Mataró - Casa de la Vila, façana posterior

Mataró - Casa de la Vila, façana posterior (Foto: Anna Salvà, 2017)

AutorMiquel Garriga Roca
Situació Plaça de l'Ajuntament
Tot i que l'edifici és del segle XVII, el seu aspecte actual és fruit de la reforma dirigida per Garriga Roca, el 1867. La façana és d'estil neoclàssic. La planta noble té una gran balconada amb barana de balustres, igual que els balcons individuals que la flanquegen. Hi ha tres frontons triangulars sobre les llindes, a les quals es poden veure medallons amb els bustos de personatges il·lustres de la vila. A la planta baixa hi ha dues fornícules amb estàtues al·lusives a la Justícia i la Prudència, obra de Josep Anicet Santigosa. Al capcer hi ha els escuts de la ciutat i de Catalunya, amb diversos objectes al·legòrics a la història de la vila. De l'interior, a més de l'enteixinat del Saló de Sessions, obra de Puig i Cadafalch (1893), cal destacar la Galeria de Mataronins Il·lustres.