Casa Vilallonga
(Mataró | Centre - Maresme)

Mataró - Casa Vilallonga

Mataró - Casa Vilallonga (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJeroni Boada
Situació Plaça Gran, 5
Construïda el 1846, tal com s'indica al capcer de la façana. Té planta baixa i dos pisos i està concebuda dins els paràmetres acadèmics classicistes. La planta noble, de més alçada que la superior, presenta un balcó corregut que abasta les tres obertures centrals. Quatre pilastres amb capitells derivats del jònic ornamenten el cos central, lleugerament sobresortit, trencant l'horitzontalitat dominant del conjunt.
La família Vilallonga va ser una de les nissagues més distingides de Mataró durant els segles XVIII i XIX. L'edifici va ser durant un temps la seu del jutjat.