Torre de Santa Margarida
(Barcelona | Santa Creu d'Olorda - Barcelonès)

Sant Feliu de Llobregat - Torre Santa Margarida (Foto: Sergi Pagès, 2005)

Sant Feliu de Llobregat - Torre Santa Margarida, premsa de vi

Sant Feliu de Llobregat - Torre Santa Margarida, premsa de vi (Foto: Sergi Pagès, 2005)

Situació Camí de la Riera de la Salut
Necessita intervenció urgent
La Torre de Santa Margarida forma part d'un conjunt d'edificis, la major part enrunats, entre els quals hi ha les restes d'una antiga església de la comunitat de monges del Cister coneguda com a Santa Maria de Valldonzella, documentada el 1175 i abandonada el 1250. És un edifici molt auster, de planta rectangular, acabada en un mur recte, sense absis. Hi ha un tram cobert amb volta i la resta amb un embigat pla sobre arcs diafragmàtics. Les parets laterals van ser modificades durant els segles XVII i XVIII, quan va ser convertida en masia i hi funcionava una premsa de vi.