Escultura Treball
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Treball (Llucià Oslé) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Escultura Treball (Llucià Oslé) (Foto: Rossend Gri, 2023)

AutorLlucià Oslé Sáenz de Medrano
Situació Plaça de Catalunya
Els germans Llucià i Miquel Oslé van ser els encarregats, dins del conjunt d'escultures que havien d'engalanar la plaça Catalunya de cara a l'Exposició de 1929, d'elaborar dos grups escultòrics dedicats al Treball i a la Saviesa. El que fa referència al Treball mostra un home nu -un obrer- amb un martell a la mà intentant embridar un cavall. Els germans Oslé habitualment treballaven junts. L'estil dinàmic i especialment la temàtica social d'aquests artistes els allunya de la resta d'escultors noucentistes. En aquestes obres s'expressen amb gran energia sense abdicar, però, del classicisme acadèmic que no van abandonar mai.