Casa Parera
(Mataró | Centre - Maresme)

Mataró - Casa Parera

Mataró - Casa Parera (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep Puig i Cadafalch
Situació Carrer Nou, 20
La façana d'aquesta antiga casa de cos va ser projectada per Puig i Cadafalch l'any 1894, per encàrrec de Miquel Parera i Partegàs. Presenta esgrafiats amb elements florals i motlluratge goticista d'estuc sobre la llinda dels balcons. Especialment remarcable és el coronament, amb dos relleus esculpits plens de referències medievals, obra d'Eusebi Arnau, que iniciava amb aquest edifici la seva fructífera col·laboració amb l'arquitecte. El ràfec, molt sobresortit, és de maó vist. Són molt curioses les màscares de pedra, de la boca de les quals surten les dues canyeries d'aigua.