Torre d'Onofre Arnau
(Mataró | Perifèria - Maresme)

Torre d'Onofre Arnau (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Trencall a la dreta de la carretera a Llavaneres, km 2,6
Torre fortificada del segle XV o XVI, coneguda també com Torre de Mata, situada a sota d'on hi havia hagut el castell de Mata, del qual en resten molt pocs vestigis. Al seu costat hi ha restes de enrunades del que va ser la masia. Originalment s'hi accedia pel primer pis, per una porta actualment tapiada, sense comunicació amb la planta baixa. Ha estat restaurada modernament.
Per arribar-hi cal agafar un camí que surt de la carretera BV-5031 de Mataró a Llavaneres (hi ha un indicador que diu Masia Múgica). Es troba un 500 metres després de creuar el pont que travessa l'autopista.