Església de Sant Feliu del Racó
(Castellar del Vallès - Vallès Occidental)

Església de Sant Feliu del Racó, torre de la façana (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2007)

Església de Sant Feliu del Racó, panoràmica cara nord

Església de Sant Feliu del Racó, panoràmica cara nord (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2007)

Situació Plaça de l'Església, s/n. Sant Feliu del Racó
La documentació més antiga trobada fins ara que fa referència a l’església de Sant Feliu del Racó és del 986 (920?). No obstant això, l’any 1971 va trobar-se, durant una restauració, una llosa que es considera que era l’ara de l’altar d’època preromànica, amb la qual cosa es creu que podia haver-hi hagut un edifici dels primers temps del cristianisme.

De l'edifici romànic en queda un campanaret, amb dos rengles de finestres i un atri. La resta va ser enderrocada el segle XVIII, per a ampliar l'espai disponible. La resta de l'edifici és, doncs, de construcció moderna (remodelació del 1819) d’estil bizantí, amb una sola nau de disset metre de llargada i set d’amplada, que té, a la banda dreta, una torre de planta octogonal amb un segon campanar, molt més gran que el romànic.