Jardins de Can Garí
(Argentona - Maresme)

Argentona - Casa Garí - Escultura de Llimona (Foto: Albert Esteves, 2007)

Argentona - Casa Garí - Jardins (Foto: Alberto González Rovira, 2013)

TipusParcs i jardins
Situació Veïnat del Cros
Els jardins de la casa Garí ocupen una gran extensió de terreny, al voltant de la casa i la masoveria. En el seu disseny hi va intervenir Nicolau Rubió i Tudurí. Trobem àmbits diferenciats, com l'espai dels cítrics o el dels cactus i estanys d'inspiració diversa, amb elements que s'il·luminen durant la nit.

El templet de vidre de Baccarat amb un Hermes de bronze al mig, al centre d'un llac, i quatre escultures de marbre de Carrara realitzades per Vallmitjana -La bellesa dominant la força, El primer llibre, Dos cadells de pantera i L'enigma de Tebes- provenen de la finca del doctor Josep Altimira de Barcelona (ara, jardins de Ca n'Altimira), adquirits el 1890. Dionís i Bacants, Pan, Silè o Afrodita són altres de les peces disperses pel jardí, obra d'escultors com Reynés o un Desconsol de Llimona.