Paviments Escofet
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Ronda Universitat, 20 (Foto: Albert Esteves, 2015)

TipusEstabliment comercial
AutorJosep Pascó, decorador
Situació Ronda Universitat, 20
La fàbrica de paviments «Pavimentos, Mosaicos y Terrazos Escofet» va obrir una botiga a la ronda Universitat el 1890. El decorador Josep Pascó va concebre un disseny basat en l'ús dels materials fabricats per l'empresa, combinats amb elements de fusta, i que s'emmarca dins els cànons estètics del modernisme, plenament vigent a l'època.

La botiga està ubicada a la casa Ferran Coll, del mestre d'obres Joan Caballé Fàbregas i de 1882, reformada el 1896 per Agustí Mas Sauris i ampliada l'any 1920 per Vicenç Artigas Albertí. D'aquest edifici cal destacar els frisos amb relleus sobre les llindes del pis principal.