Torre Gran
(Sant Andreu de Llavaneres - Maresme)

Sant Andreu de Llavaneres - Torre Gran - Casa dels masovers (Foto: Albert Esteves, 2007)

Sant Andreu de Llavaneres - Torre Gran - Casa dels masovers (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep Coll Vilaclara
Situació Avinguda Catalunya, 63
InterèsEspecial interès Interessant
Gran casal d'estiueig fet edificar per l'empresari tèxtil Antoni Serra Feliu, l'any 1909. El 1956 va ser adquirida per Lluís Valls i Taberner que la va transforma en un hotel de nom "Hotel del Parque". El 1896 va passar a mans dels Germans Maristes i en l'actualitat ha recuperat el seu ús com hotel. L'edifici, de planta rectangular, és format per diversos cossos, d'alçades desiguals. Hi destaca especialment la tribuna semicircular, que fa també de terrassa, tancada amb una original barana de ferro forjat.
Al costat de la torre hi ha la casa dels masovers, un curiós edifici art déco, amb una destacada torre amb la teulada molt inclinada i amb un gran voladís.