Casa Emília Carles (II)
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Bergara, 11 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Bergara, 11 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorEmili Sala Cortés
Situació Bergara, 11
Edifici entre mitgeres ocupat actualment per un luxós hotel. De la seva façana en destaca especialment la gran tribuna neogòtica que ocupa la part central de les tres primeres plantes i que fa de balcó de la més alta. També és interessant el coronament, amb un fris d'arquets de mig punt que dissimulen les obertures de ventilació, i fan de suport de la cornisa, damunt la qual hi ha una barana de pedra, també goticista, al bell mig de la qual hi ha la data de construcció: 1898.

La seva construcció va ser promoguda per Emília Carles, marquesa de Castellar i propietària de l'empresa tèxtil Vídua de Josep Tolrà, que uns anys abans havia fet construir l'edifici veí -el núm. 9-, projectat pel mateix arquitecte, Emili Sala.