Parc de can Muntanyà
(Caldes d'Estrac - Maresme)

Caldes d'Estrac - Barana del parc de can Muntanyà

Caldes d'Estrac - Barana del parc de can Muntanyà (Foto: Alfons Martín, 2016)

TipusParcs i jardins
Situació Carrer Santema, 1
Havia estat el jardí de la casa d'Adolf Muntanyà, un indià retornat cap a l'any 1934, i que va construir la casa ocupada actualment per la Fundació Palau. Ara és un parc públic, inaugurat l'any 1987. Té diversos estanys, casetes de fusta i una gran varietat d'arbres i plantes ornamentals.

Elena Comella afegeix la següent informació:
La major part de l´actual parc de Can Muntanyà, havia format part fins a finals dels anys 50 del segle passat del jardí romàntic de Can Arquer de la Santema.
Aquesta casa edificada al primer quart del segle XIX, va ser una de les primeres "quintas" d´estiueig de Caldetes. Posteriorment a finals de segle va ser remodelada seguint els gustos de moda a Europa per l´exotisme morisc i els jardins de plantes rares. Aixecant-se llavors un segon cos ben diferenciat de la casa principal, on hi havien les dependències del servei i la col.lecció de carruatges. La casa Arquer de la Santema, que encara conserva l´escut d'aquest llinatge a la façana, va ser un pol d'atracció turística involuntari pel poble de Caldes. Puix pel tombant de segle per aquesta casa van passar un bon nombre de testes coronades, escriptors, artistes... i personatges de la talla de Romanones, Cambó o López; fent-se aquest últim una gran casa a l´entrada del poble que posteriorment passà als Güell.
A finals dels anys cinquanta la casa va ser venuda a la família Reixach del "Hispània" per posar un hotel de luxe i els jardins els va comprar l´indià Adolf Muntanyà que els va cedir anys desprès al municipi de Caldetes
.