Cases Jofre
(Barcelona | Passeig de Gràcia - Barcelonès)

Barcelona - Passeig de Gràcia, 65 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Passeig de Gràcia, 65 (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorBonaventura Bassegoda Amigó
Situació Passeig de Gràcia, 65
Conjunt de dos edificis encarregats per Josefa i Alexandre Jofre el 1905, amb una façana unitària que fa la sensació de tractar-se d'una única casa, amb els dos cossos laterals més elevats, coronats amb uns capcers florals, a manera de torres. Consten de planta baixa i quatre pisos, amb tribunes laterals a cadascun dels edificis. En aquests eixos el coronament s'enlaira amb uns cossos elevats molt ornamentats amb relleus florals. Són interessants els vestíbuls, decorats amb esgrafiats, relleus florals d'estuc, paviments policroms, fanals de llautó, vidres emplomats i una curiosa porteria.