Torre dels Encantats
(Arenys de Mar - Maresme)

Arenys de Mar - Torre dels Encantats (Foto: Albert Esteves, 2007)

Arenys de Mar - Torre dels Encantats (Foto: Bob Masters -calaix.gencat.cat-)

Arenys de Mar - Torre dels Encantats (Foto: Albert Esteves, 2019)

Arenys de Mar - Torre dels Encantats (Foto: Fermí Lloret, 2008)

Arenys de Mar - Torre dels Encantats (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1913)

Arenys de Mar - Torre dels Encantats (Foto: Rossend Flaquer -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, 1926-29)

Situació Turó del Puig Castellar
Tot i pertànyer al terme d'Arenys de Mar, la torre està situada molt a prop del nucli urbà de Caldetes, al mateix indret on hi havia hagut un poblat ibèric. Les pedres d'aquest poblat degueren servir per construir la torre, durant el segle XIII. Durant el segle XVI va ser sobrealçada i fortificada amb una corsera, de la qual se'n conserven les mènsules de suport. Al mateix temps es va construir una muralla circular al voltant de la torre. Durant el segle XIX es va fer servir com estació de telegrafia òptica i es va restaurar entre els anys 1954 i 1955.