Can Ramis-Milans
(Arenys de Mar - Maresme)

Arenys de Mar - Can Ramis-Milans, façana posterior

Arenys de Mar - Can Ramis-Milans, façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJoan Ballescar
Situació Riera del Bisbe Pol, 5
Edifici de planta rectangular que agrupa diversos habitatges, de planta baixa, pis i golfes, amb una façana allargada situada a la part baixa de la Riera. Té les portes i finestres emmarcades amb pedra de bona factura, igual que les cantoneres. L'acabat del parament és fet amb encintat, imitant carreus.

Va ser construït entre 1722 i 1723 per iniciativa de Josep Milans i projectat per Joan Ballescar. Sota el balcó de la portalada unes cadenes indiquen que va ser estada de reis. En efecte, l'any 1802 s'hi van allotjar el rei Carles IV amb la reina, l'infant Ferran amb la seva esposa i Manuel Godoy, Príncipe de la Paz.