Torre d'en Cabirol
(Arenys de Mar - Maresme)

Arenys de Mar - Torre d'en Cabirol

Arenys de Mar - Torre d'en Cabirol (Foto: Albert Esteves, 2019)

Arenys de Mar - Torre d'en Cabirol (Foto: Albert Esteves, 2007)

Arenys de Mar - Torre d'en Cabirol (Foto: Josep Danés -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, 1930)

Situació Carrer d'Avall, 8
Torre construïda durant el segle XVI, molt modificada i restaurada durant el segle XX. Té quatre plantes, amb les finestres emmarcades de pedra, igual que el reforç de la cantonera. A la part de dalt es conserven dos matacans i una grossa garita d'angle, amb espitlleres. Va pertànyer a la família Cabirol, una de les més antigues documentades a la vila*.

*Francesc de Cabirol i Andreu va ser distingit per Carles III, l'any 1779, com a ciutadà de Barcelona i, el 1795, Carles IV el designà cavaller del Principat de Catalunya.