Casa Baldomer Rovira
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Rosselló, 247 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

Barcelona - Rosselló, 247 (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorAndreu Audet Puig
Situació Rosselló, 247
Edifici entre mitgeres construït l'any 1899 dins un estil eclèctic on s'insinua l'alè modernista en alguns detalls, com l'ornamentació esculpida de tipus floral que envolta la porta d'entrada o les baranes de pedra d'algunes finestres i de la tribuna. Aquesta ocupa l'espai central de la façana, a l'altura dels dos primers pisos, i n'esdevé l'element visual més característic. També és interessant el coronament de l'edifici, amb vuit mènsules esculpides que fan de suport d'una original barana, on s'alternen elements de pedra i de ferro. Al darrere s'endevinen quatre cúpules, sobre el terrat, que li acaben d'atorgar personalitat a la façana.

Tot i que el sol·licitant del permís d'obres va ser el constructor Baldomer Rovira, sembla que el propietari era Agustí Manaut.