Can Juncosa
(Arenys de Mar - Maresme)

Arenys de Mar - Can Juncosa (Foto: Albert Esteves, 2007)

Arenys de Mar - Can Juncosa (Foto: Albert Esteves, 2019)

Arenys de Mar - Can Juncosa (Foto: Graciel·la Vidal, 2013)

Situació Carrer Bonaire, 3
Edifici construït cap a mitjan segle XIX, en tot cas abans de 1858, data en la qual ja apareix al plànol topogràfic de la vila. Es coneix també com Cal Moro. Fa cantonada entre els carrers Bonaire i Rial de Sa Clavella. A l'angle entre els dos carrers té un cos semicircular coronat amb una cúpula de ceràmica. A la part de darrera s'alça una esvelta torre-mirador. L'acabat de la façana és d'estuc imitant carreus.

De 1961 a 1974 fou l’Hotel Ayron i de 1975 a 1983 una galeria d’art. El 1984 va ser inclòs dins el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic d’Arenys. Des de 1996 acull la Biblioteca Popular Pare Fidel Fita.