Antic Ajuntament (Casal d'Entitats)
(Castellar del Vallès - Vallès Occidental)

Antic Ajuntament (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2007)

Antic Ajuntament, balconades

Antic Ajuntament, balconades (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2007)

Situació Major, 74
Edifici de dues plantes, d'aspecte neoclàssic, construït amb perfecta simetria respecte a un eix central representat per la porta d'entrada. Presenta a la primera planta unes balconades amb les baranes força decorades amb pedra esculpida, i amb escuts pel damunt de les portes que hi menen. Els balcons estan separats per pilastres amb el fust estriat i capitells florals.

Tot i que la façana de l'edifici ens indica la data 1901, aquesta no és la seva data de construcció. Originalment, fou construït el 1878, i allotjava el Cafè del Porvenir. L'any 1902 esdevingué la Casa de la Vila, cedit per la família Tolrà sota aquesta condició, després que fos restaurat sota la direcció d'Emili Sala Cortès.

Des del 1990 és el Casal d'Entitats de la vila.