Botiga Anastasi Miralles
(Castellar del Vallès - Vallès Occidental)

Botiga Anastasi Miralles, porta

Botiga Anastasi Miralles, porta (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2007)

AutorJosep Graner
Situació Crtra. de Sentmenat, 20 / Anselm Clavé
Aquest edifici sorprèn pels dos grans arcs de ferradura. El de la planta baixa encabeix la porta i el que eren els aparadors de la botiga, de línies modernistes. Al primer pis es veu un altre, que emmarca la porta del balcó, i a l'intradós del qual es troba un mosaic policrom. Per damunt, una galeria amb tres arcs de mig punt, d'un segon pis de poca altura, i que va creixent en alçada seguint els vessants de la teulada, amb carener paral·lel a la carretera de Sentmenat. Va ser construït entre 1908 i 1910 i el seu promotor va ser Joan Ramoneda. Funcionava alhora com a habitatge i cansaladeria. Anastasi Miralles va ser qui la va adquirir després de la guerra tot i que ja hi vivia com a llogater des dels anys vint.