Fàbrica Samaranch
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Fàbrica Samaranch (Foto: Albert Esteves, 2019)

Molins de Rei - Fàbrica Samaranch (Foto: Albert Esteves, 2022)

Molins de Rei - Fàbrica Samaranch (Foto: Albert Esteves, 2006)

Molins de Rei - Fàbrica Samaranch durant la instal·lació del rellotge a la torre

Molins de Rei - Fàbrica Samaranch durant la instal·lació del rellotge a la torre (Foto: Georges Auroux -Fons fotogràfic Georges Auroux Mongault-)

EstilArt Decó
AutorJoan Gumà Cuevas
Situació Francesc Samaranch , 11
Fàbrica tèxtil de principis del segle XX, propietat de la família Samaranch, un dels fills de la qual va ser Joan Antoni Samaranch.

És un complex fabril que inclou diverses naus, la Torre del Rellotge i dues cases. La façana principal, amb la torre, va ser construïda l'any 1933, projectada per Joan Gumà, dins d'un estil proper a l'art déco. Ell mateix va fer diverses ampliacions entre els anys 1944 i 1952. Des de fa molts anys allotja un restaurant.

Adjuntem dues fotografies corresponents a la instal·lació del rellotge de la torre, fet pel rellotger Georges Auroux, que vivia a Barcelona. La persona que es veu és Lluís Auroux, fill del primer. Les fotografies ens han estat adreçades pel net de Georges Auroux, procedents del seu fons fotogràfic.