Can Barraquer
(Sant Boi de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Boi de Llobregat - Can Barraquer (Foto: Albert Esteves, 2008)

Sant Boi de Llobregat - Can Barraquer (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Boi de Llobregat - Can Barraquer, porta del pati

Sant Boi de Llobregat - Can Barraquer, porta del pati (Foto: Albert Esteves, 2018)

Sant Boi de Llobregat - Can Barraquer (Foto: Josep Salvany. Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya, 1916)

Sant Boi de Llobregat - Can Barraquer (Foto: Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, cap a 1930)

Situació Pont, 5
InterèsEspecial interès Interessant
Casal edificat originàriament al segle XV, quan Bernat Babot va adquirir una casa mig enderrocada i la va refer per viure-hi la seva família i per ubicar-hi la seva farmàcia-barberia. L'edifici es va anar engrandint i millorant durant el segle XVI i s'acabà de configurar durant el segle XVII, quan era propietat de Pau Bosch, sogre del famós conseller de Barcelona Rafael Casanova qui, per cert, va morir en aquesta casa el 1743. Un incendi deixà l'edifici molt malmès el 1811 i això va obligar a fer obres de reconstrucció que són les que van acabar de donar-li la seva actual fesomia. La casa va passar per matrimoni a la família Barraquer, que li ha donat el nom.

La façana mostra diverses finestres tardogòtiques, amb arcs conopials de dues peces, i altres d'inspiració renaixentista, de llinda recta motllurada o tipus cortina, totes elles molt ben conservades. Probablement són fruit d'una reforma duta a terme l'any 1579.

La casa acull actualment el Museu de Sant Boi de Llobregat.